Skip to content

Anneke van Loevesijn

Arts-Seksuoloog NVVS

Anneke studeerde Geneeskunde in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Tijdens haar werk als arts-assistent ontdekte ze haar affiniteit met de psychosociale aspecten van het vak en dan met name de seksuologie.

Inmiddels werkt Anneke al jaren als seksuoloog NVVS in verschillende ziekenhuizen. Zij ziet cliënten met vragen op het gebeid van de seksuele gezondheid en dat in de breedste zin van het woord. Mensen komen op haar spreekuur met vragen over seksualiteit en anticonceptie. Anneke plaatst spiralen en implanon-staafjes. Ze begeleidt mensen met (angst voor) een Seksueel Overdraagbare Aandoening, maar ze voert ook gesprekken bij onbedoelde zwangerschappen.

Tevens werkt Anneke als hoofddocent aan de post HBO opleiding Seksuologie in Utrecht. Ze leert beroepsspecialisten, zoals relatietherapeuten, bekkenfysiotherapeuten en gespecialiseerde verpleegkundigen, om met hun cliënten in gesprek te gaan over seksualiteit.

Zelf zegt Anneke: “Ik heb de leukste baan die je je maar kunt bedenken. In het onderwijs kan ik voorbeelden uit mijn eigen praktijk gebruiken, maar ik leer zelf ook iedere dag weer bij. Seksualiteit is een bio-psycho-sociaal fenomeen. Er zou meer aandacht moeten zijn voor de seksuele gezondheid, met als doel zonder zorgen of klachten seksueel te kunnen functioneren.”

Anneke werkt met een grote belangstelling voor de mens achter de klacht. Ze kijkt er naar uit om u te mogen ontvangen in het VrouwenZorg Centrum.