Skip to content

Malou Schreurs

Gynaecoloog

Malou Schreurs is een van oorsprong Limburgse dokter met een passie voor persoonlijke en duidelijke vrouwenzorg. Ze studeerde Geneeskunde in Maastricht en met diploma op zak vertrok ze naar Malawi om daar 6 maanden in een ziekenhuis te werken. Vervolgens reisde ze door naar de Verenigde Staten waar ze haar promotieonderzoek deed naar complicaties in de bloedvaten en hersenen bij pre eclampsie (zwangerschapsvergiftiging).

Terug in Nederland begon ze haar opleiding tot gynaecoloog in het Viecuri Venlo, het MUMC+ Maastricht en het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis te Nijmegen. Tijdens haar opleiding is ze gedifferentieerd in oncologische afwijkingen in de gynaecologie, met name met betrekking tot cystes van de eierstokken, afwijkingen van de vulva en afwijkende uitstrijkjes/onrustige cellen van de baarmoederhals. Na haar opleiding heeft ze enkele jaren als gynaecoloog gewerkt in het Medisch Spectrum Twente.

Sinds de zomer van 2023 is ze werkzaam als gynaecoloog in het Vrouwenzorgcentrum. “Het belangrijkst vind ik dat een patiënte pas vertrekt als het haar duidelijk is wat er speelt. Ik houd de zorg graag laagdrempelig, persoonlijk en duidelijk. Hierdoor hoop ik dat de patiënte optimaal een beslissing kan nemen over een bepaalde therapie die voor haar gezondheid het beste is. Als je een andere kijk hebt, spreek het gerust uit, ik denk graag met je mee!”

Speciale interesses:

Afwijkingen baarmoederhals, eierstokcystes, bloedverlies na de overgang, vulva afwijkingen.

Lidmaatschappen:

  • Nederlandse Vereniging Obstetrie en Gynaecologie
  • Werkgroep Cervix Uteri, Vereniging van Vulvapathologie,
  • Werkgroep Menopauze.
  • IOTA adnex certificering.

BIG nr: 49032852901